جنه نت لخدمات الكمبيوتر والانترنت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جنه نت لخدمات الكمبيوتر والانترنت

كل مايهمك سوف تجده عندنا مع جنه نت الكل يستفيد
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيوش
Admin
عيوش


عدد المساهمات : 795
تاريخ التسجيل : 31/07/2008
الموقع : www.gana.ahlamontada.net

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Empty
مُساهمةموضوع: الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة   الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Emptyالأحد 08 مارس 2009, 6:00 am

مقادير الطعميه(الفلافل):2 كوب فول مدشوش اللى هو منزوع القشره ومقطوع نصفين نكون نقعينه فى ماء من بالليل
نص حزمه كزبره خضراء
نص حزمه بقدونس اخضر
بصله
حوالى اربع فصوص توم
كزبره ناشفه كمون ملح
ملعقه بيكربونات الصوديوم او ممكن بيكنج باودر
سمسم

الطريقة:
فى طبق نقطع البصل و نخلط البقدونس والكزبره والتوم بعد تقطيعهم

نضع الخليط فى الكبه ونفرمه

وهذا بعد فرمه اول مره بيكون خشن نوعا ما

نعيده للكبه مره اخرى وهنا نضيف ملعقه الكمون وملعقه الكزبره الناشفه وملح وحوالى ملعقتين او تلاته ماء ليس اكتر ونفرم حتى يصبح شكل الخليط هكذا

بعد ذلك نضعه فى الفريزر فى اكياس وعند القلى نجهز الكميه اللى احنا عوزنها ونضيف عليها ربع ملعقه صغيره بيكنج باودر او بيكربونات الصوديوم ونقلب ونشكل العجينه ونضع على الوجه سمسم للتزيين ونقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد القليه وقليت باذنجان وبطاطس وبيض مسلوق

وطبعا مننساش طبق المخلل.




الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 37998

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 37999

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 38000

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 38001

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 38002

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة 38003


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابوشكر

ابوشكر


عدد المساهمات : 44
تاريخ التسجيل : 10/11/2008
العمر : 41

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Empty
مُساهمةموضوع: شكرا؟؟؟   الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Emptyالأحد 08 مارس 2009, 6:37 am

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
اولا مشكورة على التوضيح الشيق دة بس على فكرة انا مبحبش الطعمية تكون مستوية على الاخر يعنى نصف سوة بتكون ممتازة

ثانيا يوجد فى بلاد الشام او الخليج العربى نوع اخر من الطعمية هى نفس الخطوات السابقة ولكن مع استبدال الفول ووضع مكانة حمص الشام ذو الحبة الكبيرة هذا هو الاختلاف
وبعدين توضيح بسيط منى
وشكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.gana.ahlamontada.net
عيوش
Admin
عيوش


عدد المساهمات : 795
تاريخ التسجيل : 31/07/2008
الموقع : www.gana.ahlamontada.net

الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة   الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة Emptyالأحد 08 مارس 2009, 6:46 am

ابوشكر كتب:
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
اولا مشكورة على التوضيح الشيق دة بس على فكرة انا مبحبش الطعمية تكون مستوية على الاخر يعنى نصف سوة بتكون ممتازة

ثانيا يوجد فى بلاد الشام او الخليج العربى نوع اخر من الطعمية هى نفس الخطوات السابقة ولكن مع استبدال الفول ووضع مكانة حمص الشام ذو الحبة الكبيرة هذا هو الاختلاف
وبعدين توضيح بسيط منى
وشكرا
اولا اشكرك على المرور
ثانيا شكرا على الاضافه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الطعميه المصريه (الفلافل)بالخطوات المصورة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
جنه نت لخدمات الكمبيوتر والانترنت :: جنه الاسره والمجتمع :: جنه مطبخ حواء-
انتقل الى: