عيوش Admin
عدد المساهمات : 795 تاريخ التسجيل : 31/07/2008 الموقع : www.gana.ahlamontada.net
| موضوع: صنية جلاش باللحمة المفرومة بالصور الخميس 05 فبراير 2009, 6:29 am | |
| المقادير:- 4/1 كيلو من اللحمة المفرومة ومعصقة - لفة من ورق الجلاش - 200جرام من الجبنة المبشورة - بيضة - زيدة اوسمنالطريقة:1- فى صنية ندهنها بالذبدة او بالسمن ونبدء فى وضع طبقات الجلاش فيها وبين كل طبقة والاخرى نضع كمية من الزبدة او السمن والجبنة المبشورة- الى ان نصل الى نصف الكمية من الجلاش نضع اللحمة المفرومة ثم نبدء فى اعادة نفس الخطوات مرة اخرى وبين كل طبقة والاخرى الذبدة والجبنةالمبشورة- الى ان ينتهى المقدار كلة ونقطعها وندهن الوجة جيدا بالذبدة ثم نضع علية نصف كوب من البن المخلوط ببيضة وندخلها الفرن - ملحوظة ممكن اضافة اللبن والمخلوط بالبيضة قبل خروجها من الفرن ب 3دقائق- وهذا هو الشكل النهائى لها بعد خروجها من الفرن وبالهنا والشفا
| |
|